Rink en Gerda in Bolivia!

Project eetzaal

Tijdens de eerste weken werken bij Atiy werd al vrij snel duidelijk waar onze financiële hulp goed van pas komt. Graag willen we met dontatiegeld vanuit Nederland een concreet project opzetten, direct ten behoeve van de kinderen. Samen met Anna hebben we besloten dat we een project willen gaan maken van het volgende:

Er is een eetzaal (comedor) waar de armste kinderen kunnen blijven eten tussen de middag. Hier eten dagelijks zo'n 200 kinderen. Voordat ze de eetzaal in mogen gaan staan de kinderen buiten op hun beurt te wachten in een lange rij. De kinderen staan in een steegje die vol ligt met keien en gaten in de vloer. Er is ook geen overkapping dus de kinderen staan in de zomer in de brandende zon en in het regenseizoen in de regen. Behoefte is aan een egale betonnen vloer en een overkapping. Gedurende de maanden november t/m februari valt hier veel regen. Het regenwater willen we gaan opvangen in een grote tank, middels een dakgoot. Het water kan vervolgens in de droge periodes worden gebruikt voor de tuin of andere doeleinden.

Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen, voordat ze gaan eten, hun handen wassen. Op dit moment is er maar 1 kraan, die ook nog lekt. De kraan is bevestigd tegen de muur van de medische post, maar deze muur begint helaas te schimmelen door de lekkende kraan. Nieuwe wasbakken zijn nodig om in hygiëne te voorzien. Daarnaast moeten de kinderen zelf na het eten de borden afwassen, ook hiervoor zijn wasbakken nodig.

Ten slotte willen we ook graag een meisjes- en een jongens-wc aanleggen. Op dit moment zijn er geen toiletten. De kinderen kunnen nu dus niet naar de wc, behalve in de school een stuk verderop. De eetzaal ligt een paar honderd meter van de school verwijderd. We zitten te denken aan ecologische toiletten. Er is namelijk een gebrek aan water en bij een ecologisch toilet is geen water nodig voor het doorspoelen. De uitwerpselen worden opgevangen in grote tonnen. Na 5 tot 6 maanden kan de inhoud worden gebruikt als compost voor bijvoorbeeld bloemen of fruitbomen. Op en top recycling.

Dit is een hele praktische behoefte en wij stemmen ermee in dat ons donatiegeld hieraan wordt besteed. Rink en ik mogen samen het project coördineren en Anna helpt ons daarbij. Het startsein voor het project is gegeven aan de aannemer, maar we zijn er nog niet! We hebben jullie financiële hulp nodig... De begroting van het totale project is zo'n €3000,-. We zitten nu bijna op de helft (waarvoor muchas gracias!).

Mocht je een stuk vloer, dak of een deel van een toilet willen meefinancieren, dan kan dat door middel van rekeningnummer 5177.60.207, stichting Atiy, t.v.n. Rink en Gerda (belangrijk om dit te vermelden). Giften zijn belasting aftrekbaar.

Om een idee te krijgen wat we met je geld kunnen doen, een paar voorbeelden (gebaseerd op schattingen van de aannemer):

• 1 zak cement = €6 (40 zakken nodig).
  • Golfplaten voor het dak = €7,50 per stuk (25 stuks nodig).
  • Wasbak = €35 (2 nodig).
  • Dakgoot = €50
  • 1000 bakstenen om toiletten mee te bouwen = €60 (3500 stenen nodig).
  • Deur voor toilet = €60 (2 deuren nodig).
  • Frame voor het dak = €75
  • Tegels voor in toilet = €100

Geef je bestelling maar door ;) Alvast heel erg bedankt voor jullie steun!

R&G

Rogier & Inge

Dat is nog een mooi concreet project. Nou, doe maar zo'n wasbak. We zullen het geld overmaken. Wie volgt? :-)

heit en mem Linthof

Heel fijn dat jullie ons op de hoogte houden van de wensen en werkzaamheden.
Wij nemen de tegels in het toilet voor onze rekening!
Succes met jullie project.
Veel liefs en dikke kus.

cor & corry

Hallo lieve Rink en Gerda,

goed werk. Wij doen die andere wasbak wel. We zullen het geld overmaken.

liefs en heel veel zegen

cor en corry

Heit en mem Glazema

Wat zijn jullie geweldig en praktisch bezig!
Onderdak, zorg, water en mest voor voedsel. Dit is investeren in de circel rond.
Maar ja, hoe hang je een deur op in een muur die er niet is? Wij staan voor 1000 bakstenen. Succes met voorbereiding en uitvoering,

h&m

Netty

Mooi bericht en lekker duidelijk wat jullie nodig hebben en wat het kost. Zoals afgesproken zet ik het op mijn blog en zal reclame maken en vragen of mensen mee willen doen. Ik betaal de dakgoot en zal het geld overmaken.

Doetina

Prachtig project wat jullie gaan doen daar!
Wij zorgen dat het frame van het dak betaald wordt.

succes!

Marieke & Johannes

Stichting Atiy kan maar trots zijn op zulke enthousiaste, praktisch ingestelde vrijwilligers. Wat een mooi doel hebben jullie voor ogen. Het liefst draag ik bij aan de op en top recycling van het ecologisch toilet natuurlijk maar 5 zakjes cement is ook goed ;-). Ik maak het geld over.
Heel veel succes en liefs,
J&M

Riemke

Hee Gerda en Rink,

wat zijn jullie goed bezig zeg!! Gezien bovenstaande berichten kunnen jullie al heel wat werk verzetten. ik zorg voor financiering van een aantal golfplaten, zodat ze mooi overdekt kunnen staan wachten....Veel succes!!

Groetjes Riemke

Arnold en Sijke

Wat prachtig al die enthousiaste reacties.
We doen er 5 zakken cement bij.

Sanne

Wat fantastisch wat jullie allemaal doen! Ik doe er 1000 bakstenen bij, en zal het geld zsm overmaken.
Geniet ervan, en toi toi toi met dit geweldige project, ik denk aan jullie!
Liefs Sanne

AJ. en Anny van Raalte

Via Marieke van jullie ludieke actie vernomen! Heel goed en inderdaad heel praktisch. We zorgen voor een aantal golfplaten!
Heel veel succes, Rink en Gerda!

Tante Ina en oom Herman

Rink en Gerda, wat zijn jullie goed bezig!!
De site spreekt ons erg aan en is mooi duidelijk.
Wij hebben geld overgemaakt voor de tegels in het toilet.
We wensen jullie alle goeds en veel succes!!!!
Hart.groet uit Voorschoten.

Takrid

Rink en Gerda,
Wat moet het een heerlijk gevoel zijn om te mogen doen waar jullie mee bezig zijn.
Toiletten! Zo vanzelfsprekend en onmisbaar!
Doe mij die deur maar. Het geld komt jullie kant op.
Liefs Takrid

Linda

Hé rink en gerda,
dat gaat goed zeg! Hebben jullie nog veel nodig?
moet ik nog ff PR-en op de webssite van de EGE?
SUCCES!!
groetjes, linda

Heit en mem Linthof

Lieve Gerda en Rink,
We kunnen jullie vertellen dat de huwelijkscollecte van Reinder Prins en Dorien Suurmond voor jullie project bestemd is. De collecte heeft het mooie bedrag van
€ 285,- opgebracht. Het bedrag is al over gemaakt en we weten dat jullie er een goede bestemming aan geven. Veel succes verder met het project.
Veel liefs van ons uit Engwierum

Beppe Prins

wat een mooi concreet project waar de kinderen direct profijt van gaan krijgen
Beppe doneert 10 zakjes cement.

Fokke en Elbrich

Prima idee om zo te werk te gaan. Wij kunnen nu goed zien met hoe we met velen jullie kunnen steunen.
veel succes!

groetnis Fokke en Elbrich

Doetina

Leuk om te zien dat zoveel mensen jullie steunen!
Is de aannemer al begonnen?

Oom Doeke en tante Griet

Succes met jullie werkzaamheden.
Mooi om dit allemaal zo te volgen.

mem Linthof

Vandaag een gift van € 50,- van Anne en Annie Kuperis uit Engwierum gekregen.
Ik heb het geld naar het project in Bolivia overgemaakt en Anne en Annie wensen jullie heel veel succes.
Liefs vanuit Engwierum

Feike en Reina

Hoi lieve Rink en Gerda,

Hoe gaat het daar in Bolivia?
Inmiddels al met de bouw begonnen??
We zijn erg benieuwd hoe het eruit komt zien!!

Liefs Feike en Reina

Oom Lieuwe & tante Gerda

Geweldig wat jullie daar allemaal doen
Daar water heel belangrijk is willen we er aan meehelpen dat het op goede plek komt en opgeslagen kan worden in een tank .
Dus wij leveren de dakgoot .

Veel succes